7.SINIF BESİNLERİMİZİN ÖZELLİKLERİ VE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI

BESİNLERİMİZİN ÖZELLİKLERİ VE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI

 
 
 
  
*Besinlerimizin özellikleri:
 
 
 
 
Enerji miktarı:                      Yağ  >  Protein  >  Karbonhidrat
 
Vücutta bulunma miktarı: Protein  >  Yağ  >  Karbonhidrat
 
Açlıkta kullanılma sırası:   Karbonhidrat  >  Yağ  >  Protein
 
Sindirim kolaylığı:               Karbonhidrat  > Protein  >  Yağ
 
 
 
Not:
 
Su, mineraller (tuzlar) ve vitaminler, sindirilmezler ve enerji vermezler.
 
Su ve mineraller yapıcı onarıcı ve düzenleyici olarak görev yaparlar.
 
→Vitaminler ise düzenleyici olarak görev yaparlar.
 
>
 
 
 
*Sindirim sistemi hastalıkları:
 
 
 
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.