7.SINIF BESİNLERİMİZİN ÖZELLİKLERİ VE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
BESİNLERİMİZİN ÖZELLİKLERİ VE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
*Besinlerimizin özellikleri:
Enerji miktarı: Yağ > Protein > Karbonhidrat
Vücutta bulunma miktarı: Protein > Yağ > Karbonhidrat
Açlıkta kullanılma sırası: Karbonhidrat > Yağ > Protein
Sindirim kolaylığı: Karbonhidrat > Protein > Yağ
Not:
→Su, mineraller (tuzlar) ve vitaminler, sindirilmezler ve enerji vermezler.
→Su ve mineraller yapıcı onarıcı ve düzenleyici olarak görev yaparlar.
→Vitaminler ise düzenleyici olarak görev yaparlar.
>
*Sindirim sistemi hastalıkları:
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce
kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz.
Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.
0 yorum
LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ