Sınavlarda Biyoloji Sorularını Kaçırmamak İçin Bu Önerilere Dikkat

Sınavlarda Biyoloji Sorularını Kaçırmamak İçin Bu Önerilere Dikkat

 
      



Sınavarehber.com eğitim  platformu  olarak  öğrencilerimizin YGS-LYS  ve diğer  bütün sınavlarda  Biyoloji  dersinden  soru kaçırmamaları  için  gereken yöntemleri Biyoloji öğretmenimiz sizler için yazdı. Bu tavsiyeler  ışığında Biyoloji  sorularını çözmek sizler için çok kolay olacak..
Biyoloji açısından konu ayrımı yoktur, sadece soru çözerek biyoloji dersinin tüm konularını anlamak mümkün değildir. Biyoloji dersine çalışırken diğer fen alanlarındaki derslerde olduğu gibi bol soru çözün demek yerine bol konu çalışın demeyi sinavarehber.com olarak daha uygun buluyoruz.
Biyolojide konu ve soru dağılımı oranlamasına göz gezdirdiğimizde bazı konulardan her sene soru gelirken bazı yıllarda ise hiç soru gelmemektedir.
Biyoloji sorularının özellikle YGS ve LYS de birkaç tanesi detay içermekte ve zor sayılmaktadır. Diğer sorular ise verilen öncüller ve şekiller kullanılarak sonuca gidilebilecek niteliktedir.
Yorum ve mantık gücünü geliştirmiş olan bir aday biyoloji bilgilerine tam olarak sahip olmasa da bu soruların en az 6-7 tanesini yapabilir. Ancak sorular çok dikkatli okunmalı ve vurgulanan yerlere özen gösterilmelidir.
Soruların uzun ve birtakım şekiller içermesi sizi yıldırmamalıdır çünkü açıklamalar ve şekiller sorunun çözümü için gerekli ön bilgileri içermektedir.
Biyoloji sorularında ÖSYM soruların seçiciliğini artırmak adına her yolu denemektedir. Bazen şıklar da ona göre düzenlenmektedir.
Biyolojiden geçmiş yıllarda çıkmış olan soruların çözülmesi önemlidir, bunun yanında bizim önerimiz konulara iyice çalışıldıktan sonra soruların çözülmesi olacaktır.
Konuya çalışırken konular çabuk unutulduğundan kısa zaman dilimlerinde tekrarlar yapılmalıdır. Tekrarlar yaparken soru çözmeye öncelik verilmelidir.
Biyoloji sorularını çözerken eksik olduğunu hissettiğiniz ya da yanlışınızın fazlaca olduğunu tespit ettiğiniz konulara tekrar dönmelisiniz.
Unutulmaması gereken bir aşka önemli nokta da Biyoloji dersine sözel bir derse çalışıyormuşçasına not tutarak çalışmalısınız.
Biyoloji dersinde öğrenmiş olduğunuz konuları tekrar gözden geçirmek için özellikle özetlerle konuları anlatan kitaplar size zamanı doğru kullanmak adına önemli bir destek sağlayabilir.
Biyoloji dersine çalışırken geçmiş yıllarda sorulan soruların gözden geçirilmesi çıkması olası soru modellerinin anlaşılmasında önemli bir araç olabilir. Bu aynı zamanda sizin soru çözümünde analiz ve sentez yapabilme yeteneğinizin gelişmesine, yorumlama kabiliyetinizin güçlenmesine yardımcı olacaktır.
Sonuç olarak her adayın kendi çalışma sistemini düzenlemesi ve buna uygun bir plan yaparak konuları özümseyerek bitirmesi ile konular gözden geçirilmelidir.
Biyolojiye çalışmayı son günlere bırakırım düşüncesi oldukça yanlıştır  ve öğrencilerin en sık düştüğü hatalardan biridir.
Sınavlarda bir sorunun dahi ne denli öneme sahip olduğu düşüncesini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamalısınız.
Biyoloji dersinin konu başlıkları şöyle sıralanabilir:
Canlılık, Besinler, Hücre Biyolojisi
Nükleik Asitler ve Enzimler
Hücre Bölünmeleri
Biyosistematik ve Canlı Grupları
Popülasyonlar ve Ekoloji
Koloniler, Bitkilerin Yapısı ve Fizyolojisi
Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler
Destek ve Hareket Sistemleri
Beslenme ve Sindirim Sistemleri
Dolaşım ve Bağışıklık Sistemleri
Solunum Sistemleri
Boşaltım Sistemleri
Hücresel Solunum
Fotosentez ve Kemosentez
Üreme ve Gelişme
Kalıtım
Evrim
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

,

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.