YGS Puanı İle Alan Bölümler
YGS puanı ile tercih yapılabilecek bölümler hakkında bilgiler veriyoruz. YGS sınavının başvurularının başlamasıyla birlikte birçok öğrenci YGS sınavına yönelik çalışmalara başladı. YGS’ye hazırlanan kişiler için amaç LYS sınavına girmek olduğu gibi YGS puanı ile bir üniversiteye gitmekte olabilir. Günümüzde birçok üniversite ve bölüm YGS puanı ile öğrenci kabul etmektedir. YGS’de puanlama 6 türde yapılmaktadır. Bu yüzdende bölümlerde bu türdeki puanlarınıza göre değişmektedir. Peki YGS puanları ile hangi bölümlere tercih yapılabilir? İşte YGS puanı ile alan bölümler :
YGS-1 puanı ile Bilgisayar Programcılığı, Harita ve Kadastro, Mekatronik, Otomotiv teknolojisi gibi iki yıllık fakültelere tercih yapabilirsiniz. YGS-1 puanı genellikle sayısal öğrencilerinin daha iyi yapabildiği bir puan türüdür.
YGS-2 puanı ile ise Kimya Teknolojisi, Ağız ve Diş Sağlığı, Boya Teknolojisi gibi bölümlere tercih yapabilirsiniz. Meslek lisesinden bu alanlardan birisinden mezun iseniz YGS puanınıza bakmaksızın direk kayıtta yaptırabilirsiniz. Bu alanda da genellikle sayısal öğrencileri daha iyi yapabilmektedir.
YGS-3 puanı ile ise Kamusal Alanda Sekreterlik, Basın ve Yayıncılık, Adalet Zabıtlığı gibi bölümlere tercih yapabilirsiniz. Bu alanlar sözel konular içerdiğinde Sözel ve TM öğrencileri bu alanda daha yüksek puanlar alabilmektedir.
YGS-4 puanı ile ise Çocuk gelişimi, El Sanatları, Turizm Animasyonculuğu, Halkla İlişkiler ve İletişim bölümlerinde okunabilir. Bu bölümde de meslek lisesi mezunları önceliklidir. Bu alanda sözel ve TM öğrencileri için daha yüksek puanlar çıkarttığı yerdir.
YGS-5 puanı ile Emlak Yönetimi, Posta Hizmetleri, Kuyumculuk, Kooperatifçilik gibi ticari bölümlere tercih yapılabilmektedir. Bu alanda hem matematik hem de sözel puan gerektirdiğinden TM’ler için en ideal bölümlerdir.
YGS-6 puanı ile Bankacılık, İşletmecilik, Pazarlama, Tapı ve Kadastro, İnsan Kaynakları, Sigortacılık gibi bölümler okunabilir. Bu alanlarda daha çok TM öğrencileri başarı gösterir
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce
kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz.
Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.
0 yorum
LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ