İdarecilerinin 4 Yıllık Görev Süresi Nasıl Sona Erecek?

İdarecilerinin 4 Yıllık Görev Süresi Nasıl Sona Erecek?



Okul Müdür Ve Yardımcıları İçin 4 Yıl Görev Süresi Nasıl İşleyecek. Meb yasa taslağının komisyonda kabul edilmesinde sonra okul müdürleri ve müdür yardımcılarını ilgilendiren maddede geçen dört yıl görev süresi konusunda sitemize gelen yorum ve mesajlarda ,dört yıl süresinin idarecinin görevli olduğu okulda yaptığı görev süresi olarak mı ele alıncağı yoksa dört yıldan söz edilen görev süresinin idarecikte geçen toplam süre mi olduğu yönünde sorular gelmektedir.
Yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda dört yıldan söz edilen görev süresinin idarecikte geçen toplam süre olduğu belirtmek istiyoruz.

İşte o Madde
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla halen Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 2013-2014 eğitim öğretim yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Görev süreleri dört yıldan daha az olanların görevi ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk eğitim öğretim yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer."
Okul ve Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük haklan, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz.OKULSORU.COM
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.