YGS Giriş Belgesi Nasıl Çıkarılır? (Adım Adım Anlatım)

YGS Giriş Belgesi Nasıl Çıkarılır? (Adım Adım Anlatım)



Merhabalar arkadaşlar 23 Mart 2014'te yapılacak olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) sınavına katılacak arkadaşlar, sınav giriş yerlerinin belli olduğunu öncelikle belirtelim. Şimdi aşağıdaki adımları yaparak sınava gireceğiniz okulu, ilçeyi görebilirsiniz. Unutmadan Sınav Giriş Belgesi adlı sayfayı yazdırmayı unutmayınız. Sınava girerken yanınızda götürmeniz gerekiyor. Ayrıca yanında nüfus cüzdanı, yurt dışından geldiyseniz pasaportunuz mutlaka olmalıdır. Bunun dışında yanınızda telefon, cüzdan, çanta, kolye, bilezik vb eşyaları kesinlikle getirmeyiniz.Yanınızda suyunuzu (marka bölümünü yırtılmış şekilde) getirebilirsiniz.

1.Sınav giriş bilgilerimizi öğrenmek için öncelikle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi sayfasına giriyoruz. Girdikten sonra ‘Aday İşlemleri Sistemine Ulaşmak İçin Lütfen Tıklayınız‘ butonuna tıklayınız.

2. Evet yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra açılan sayfada sağ tarafta bulunan giriş bölümünden gerekli alanları dolduruyoruz.  Üst tarafa Tc kimlik numaranızı yazın, alt tarafa ise kayıt yaptırdığınız yerden verilen şifreyi yazınız. Eğer değiştirdiyseniz yeni şifrenizle giriş yapınız. Doldurduktan sonra ‘Bağlan‘ butonuna basın.

3.Panelimize giriş yaptıktan sonra karşımıza çıkan ilk sayfadan ‘İşlem Yapmak İstediğiniz Sınav’ bölümünden (YGS ise) ‘2014-ÖSYS‘ seçeneğini seçip ‘Tamam‘ butonuna tıklıyoruz.

4. ‘Sınav Başvuru Bilgileri’ adlı sayfamızdan isterseniz bilgilerinize bakabilirsiniz. Şimdi, sol taraftan ‘Sınava Giriş Bilgilerim’ linkine tıklıyoruz.

5. Son işlemi de yaptıktan sonra karşımıza sınava gireceğimiz yer çıkıyor.  UNUTMAYIN! Bu sayfayı renkli veya siyah beyaz şekilde çıkartın. Bu çıktıyı sınava gireceğiniz yerdeki sorumlulara vermeniz gerekiyor, aksi takdirde sınava giremeyeceksiniz.OKULSORU.COM
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.