YGS Biyoloji Testi’nin Genel Özellikleri Neler?

YGS Biyoloji Testi’nin Genel Özellikleri Neler?

Biyoloji Ygs Fen Bilimleri testi içerisinde yer alan ve 13 sorunun yer aldığı bir test. Ygs’de sorulan Biyoloji soruları 9.sınıf Biyoloji müfredatına uygun olarak sorulan sorulardan oluşmakta. Sorulan sorular yoruma dayalı ve ezber niteliği taşıyan zorluk açısından kolay olarak değerlendirilebilecek bir test.
 Biyoloji bölümünden Ygs Fen Bilimleri testinde 13 soru çıkıyor. 
service 2014 YGS Biyoloji Konuları 2013 BİYOLOJİ SORULARI DEĞERLENDİRMESİ:
2014 Ygs Biyoloji soruları ilköğretim 6,7 ve 8.sınıf müfredatı ve lise 1.sınıf müfredatının birleşimi olarak karşımıza çıktı. Sorular son yıllardakinin aksine yorumdan ziyade daha çok temel bilgileri ölçen sorulardı. Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse Biyoloji soruları beklendiği doğrultuda ve her zamankinden farksız bir şekilde 2014 Ygs’de yer aldı.
Bu detaylı bilgilerden sonra 2014 Ygs Biyoloji Konuları‘na geçebiliriz. Aşağıda tablo olarak konuları inceleyebilirsiniz. Konular 2013 YGS’ye göre oluşturulmuş olup 2014 YGS’de çıkması en muhtemel konulardır. Soru sayıları 2013 YGS’ye aittir. Fikir vermesi amacıyla konulmuştur. Ayrıca hangi sınıftan hangi konuların çıktığına dair hazırladığımız grafiği de inceleyebilirsiniz.
Aşağıdaki tablodan 2014 YGS Biyoloji Konuları ve soru dağılımına ulaşabilirsiniz:
YGS BİYOLOJİ KONULARI2013 YGS Soru Sayıları
1Biyoloji Bilimi-Bilimsel Çalışma0
2Canlıların Ortak Özellikleri0
3Canlıların Temel Bileşenleri1
4Hücrenin Yapısı2
5Hücre Bölünmeleri1
6Nükleik Asitler0
7Metabolizma1
8Bakteri2
9Canlıların Sınıflandırılması0
10Ekoloji2
11Duyu Organları1
12Mitoz-Mayoz Hücre Bölünmeleri0
13Kalıtım-Evrim1
14Bitki Fizyolaojisi1
15Vücudumuzdaki Sistemler0
16Endokrin Sistem1
Toplam13
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.