BÖCEKLER OLMAZSA NE OLUR?


BÖCEKLER  OLMAZSA NE OLUR?
 
 

Birçok böcek türlerinin yiyecek konusunda insanoğluyla yarış halinde oldukları bir gerçektir. Birçok böcek insanı rahatsız eder ve kızdırır. Birkaçı hatta hayatımızı ve sıhhatimizi tehlikeye sokar. Fakat tüm olarak böceklerin faydalan zararlarından  iki kat fazladır.
Böcekler olmasa, meyvalarımızın, sebzelerimizin ve bahçe çiçeklerimizin birçoğundan yoksun kalırdık. Bazı türler, yaban otlarını sömürmek suretiyle çiftçiye yardım ederler. Birçokları ekin yiyen başka böceklerle beslenmekle ekinlerimizi kurtarır. Türlerin çoğunluğunun erginleri ve larvaları, bize yiyecek vazifesi gören kuşlarla balıkların yiyeceğidir. Bazı memleketlerin böceklerinin kendileri bile halkın yiyecek listesinde yer alır.

Bal arısı, boya yapımında vücutlarından yararlanılan çeşitli böcekler, salgılarından yararlanılan türler ve ipek böceği, hep insanoğlunun hayatını zenginleştiren ve kolaylaştıran böcekler arasındadır. Çoğumuzun görmediği binlerce böcek, ölü hayvansal ve bitkisel maddeleri yemek ve toprağa iade etmek suretiyle dünyamızın sağlığını korur ve toprağını bereketleştirir.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

,

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.