YGS-LYSye Nasıl Hazırlanılmalı


YGS-LYSye Nasıl Hazırlanılmalı


  1.Kendiniz ve çalışmalarınız hakkında daima olumlu düşününüz. Korkuya, karamsarlığa, umutsuzluğa kapılmayınız. Kazanmak zor değildir.
  2.Sinirli, üzgün ve yorgunken ders çalışmak güçleşir. Bu durumda duş alıp dinlendikten ve sıkıntınızı birisiyle paylaşıp rahat duruma geldikten sonra çalışmaya başlayınız.
  3.Ders çalışırken televizyon sesi, müzik, açık bilgisayar ilginizi dağıtır. Çalıştığınız konuya dikkatinizi yoğunlaştırabilmek için odanızdaki elektronik cihazların kapalı olmasına dikkat ediniz.
  4.Başlamak bitirmenin yarısıdır. Ancak yarım bırakılan iş de yapılmamış sayılır. Çalıştığınız konuyu bitirme konusunda sabırlı olunuz.
  5.Çalışmaya karar verdiğiniz toplam süre içinde odanızdan çıkmamaya özen gösteriniz. Çıktığınızda konsantrasyonunuz bozulur, çalışma süreniz uzar.
  6.Düzenli ve programlı çalışmadığınızda yeni işlenen ünitelerle birlikte çalışılması gerekenler çoğalacak ve yapılması gereken işin çokluğu gözünüzde büyüyecek, bu da sizi yılgınlığa götürecektir. Düzenli çalışma konusunda irade geliştiriniz.
  7.Çalışmanın süresi değil, bu süre içinde yaptığınız işin (çalıştığınız konuyu öğrenip öğrenemediğiniz, testteki soruların yanlışlarını bulup doğruya çevirip çevirmediğiniz) kalitesi önemlidir.
  8.Devamlı ve planlı çalışınız. Ders çalışmaya her gün aynı saatte acıkıp, aynı saatte uyuduğumuz gibi çalışmak da edinilmiş bir alışkanlıktır.
  9.Çalışmak için uygun saat beklemeyiniz. Biliniz ki her gün ve saat çalışmak için uygundur.
  10.Çalışma isteğinin gelmesini beklemeyiniz. İstek çalışmaya başladıktan sonra gelir.
  11.Günlük çalışma programınızı uygulamaya özen gösteriniz. Zorunlu kalmadıkça günlük çalışmanızı ertelemeyiniz.
  12.Ders çalışırken çalıştığınız bölümü tamamlamadan başka bir dersle ilgilenmeyiniz.
  13.Çalışma odanızı düzenlerken sizi ilgilendirmeyen eski kitap, dergi, size ait olmayan roman ve ansiklopedileri odadan çıkarınız.
  14.Herhangi bir dersi çalışmaya başlarken dersle ilgili bütün dökümanları blok olarak alıp çalışmaya başlayın. Ders çalışırken doküman aramak için masadan kalkmayınız.
  15.Çözemediğiniz sorular karşısında umutsuzluğa ve yılgınlığa düşüp çalışmaktan vazgeçmeyiniz.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

,

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.