YÖK, seviye tespit sınavı kılavuzunu yayımladı

YÖK, seviye tespit sınavı kılavuzunu yayımladı
    

YÖK, seviye tespit sınavı kılavuzunu yayımladı


Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği Uyarınca Mühendislik Alanlarında Yapılan Seviye Tespit Sınavları (2014) Hakkında Duyuru

  

Mühendislik alanlarındaki Seviye Tespit Sınavları Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir.
Başvuru Tarihleri: 31 Mart- 04 Nisan 2014
Imtihan Tarihleri: I. Aşama: 20 Haziran 2014 tarih ve saat:10:00
II. Aşama: 18 Temmuz 2014 tarih ve saat 10:00
Başvuru Yöntemi Hakkında Genel Bilgi:
Adaylar başvurularını 31 Mart Pazartesi saat 09:00'dan 04 Nisan Cuma günü saat 18:00'e kadar Anadolu Üniversitesi'nin http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ internet sitesi üzerinden yapabileceklerdir.
İlgili sitede üyelik formu doldurulup üye olunacaktır.
Imtihan başvuru ücreti internet sitesi üzerinden başvuru yapıldığında kredi kartı ile ödenebileceği gibi T.Vakıflar Bankasındaki Anadolu Üniversitesi Imtihan Başvuru Hesabına yatırılabilir.
Imtihan başvuru ücreti KDV dahil 100 (Yüz) TL'dir.
Detaylı veri (bilgi) STS Başvuru Tarihlerinde Üniversitenin web sitesinde yer alacaktır.
Sınava Kurulumuza diploma denklik başvurusunda bulunmuş ve hakkında Mühendislik alanlarında Seviye Tespit Sınavı kararı çıkan adaylar başvuru yapabilir. Hakkında Yükseköğretim Kurulunca sınav kararı çıkmayan adayların Anadolu Üniversitesi'ne yaptıkları mürracaatları hükümsüz sayılacaktır ve yatırılan sınav ücretinin iadesi yapılmayacaktır.
Kurulumuza Aday Başvuru Formu yollamayınız. Başvurular yukarıda açıklanan bilgiler istikametinde yapılacaktır. Kurulumuza Mühendislik alanlarında gönderilmektde olan Aday Başvuru Formları hükümsüz sayılmıştır.
*2014 Seviye Tespit Sınavı Kılavuzunda Mühendislik alanlarında Konu Kapsam ve Yaklaşık Ağırlıklarında, Genel Bilgiler, Ana İlke ve Kurallar bölümünde güncelleme yapılmıştır.
Mühendislik alanlarında sınava girecek adayların Kılavuzu okumaları yararına olacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.




Seviye Tespit Sınavlarına Başvuru Yapan Mürracaat edenlerin Dikkatine
Yükseköğretim Kurulunca hakkında Seviye Tespit Sınavına girmelerine dair sınav kararı alınmayan adaylar Seviye Tespit Sınavına başvuru yapmış olsalar bile mutlaka sınava alınmayacaklardır.
Adaylar Aday Başvuru Formunun Kurulumuza ulaşıp ulaşmadığına dair bilgiyi YÖK Davet Merkezinden (444 89 65) öğrenebileceklerdir.



Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları BİYOLOJİALEMİ.COM'a aittir.biyolojialemei.com'un yazılı izni olmadığı sürece sitede yer alan bilgiler; başka bir bilgisayara yüklenemez, değistirilemez, çogaltılamaz, kopyalanamaz, yeniden yayınlanamaz, postalanamaz, dağıtılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve haberlere aktif link verilerek kullanılabilir.

,

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.